Regelmaat
Regelmaat

Bezinning
Bezinning

Harmonie
Harmonie

Regelmaat
Regelmaat

1/4
Het leven kan moeilijk zijn.
de WAARHEID begrijpen
accepteren leven
begrip PROBLEMEN
oplossingen PRIVE
WERKSFEER zelf
HOOP verstoren
VRIJHEID flexibiliteit SITUATIE
veranderd BALANS
harmonie
uit te stellen GELUKKIG
CIRKELSoplossing
GEDACHTEN lichtpuntjes 
STRESSVOLLE situatie
WAAROM
ernstige ziekte
MANTELZORG
 gezin relatie 
VERDRIET
FAMILIE naasten vrienden ALLEEN
negatieve cirkels
ZETJES rust in je hoofd
LEVENSVREUGDE
SAMEN
helpende HAND
specialistische instantie
ERVARING opgeleid
ONDERSTEUNEN
nieuwe richting
GEWENSTE SITUATIE
KANKER
dal ANGST onzekerheid DRIJFVEER
counsellor
STAP VOOR STAP
kwetsbaarheid ACCEPTEREN
VERTROUWEN
stabliteit
PROFFESIONELE HULP
ERVARING
daadwerkelijk
inloophuis CONTACT
vrijblijvend gesprek
PRAKTIJK
SAMEN
normaal, vreugdevol leven te kunnen leiden

Dit is een grote waarheid. Als we kunnen begrijpen en accepteren dat het leven moeilijk kan zijn, helpt ons dat om er begrip voor op te brengen. Het leven bestaat nu eenmaal voor iedereen uit een serie problemen, die om een oplossing vragen. Soms kan iemand dat alleen, maar soms niet. Problemen horen bij de groei van kinderen, jong-volwassenen en oud-volwassenen, zowel in privé- als werksfeer.


Soms zijn de problemen groot en doen veel pijn. We kunnen ze niet meer zelf oplossen, omdat we de neiging hebben de oplossing van zulke grote problemen uit te stellen, in de hoop dat ze weggaan. Dit soort problemen verstoren de balans in ons leven en beperken ons gevoel van vrijheid en flexibiliteit en raken er door in de war. 


De situatie in ons bestaan is veranderd. De balans is dan uit je leven verdwenen. De harmonie om gelukkig te zijn is verstoord geraakt. Ik zie geen uitzicht op verbetering om weer een vreugdevol leven te lijden. Ik zie geen oplossing die stand kan houden in mijn situatie. Ik draai in cirkels en stuit iedere keer weer op dezelfde gedachten.

 

Je komt dan tot de conclusie: “Het gaat zo niet langer meer, er moet iets gebeuren”. De vraag die een ieder in zo’n stressvolle uitzichtloze situatie zichzelf stelt, is: “waarom voel ik me zo, hoe komt het, wat  kan er aan veranderen “

 

De situatie die ik geschetst heb, wordt veroorzaakt doordat het leven drastisch veranderd is.

Voor twintigers en dertigers die voor veel keuzes komen te staan, een enorm aanbod van mogelijkheden voor zich zien, vinden dat ze niets kunnen missen, zowel sociaal als voor hun carrière en denken overal goed in te moeten zijn om de concurrentie het hoofd te kunnen bieden. 

Of door een ernstige ziekte van jezelf of een geliefde, een ongeluk met nare gevolgen, waardoor je plotseling in de Mantelzorg* bent beland, of problemen op het werk, in je gezin of in je relatie ondervindt. Het kan zijn dat je plotseling alleen bent komen te staan of dat er een niet verwerkt verdriet zich aandient. Iets dat de rust in je leven heeft verstoort. Natuurlijk zijn er veel mensen die met de hulp van naasten, familie of vrienden uit zo’n crisis kunnen komen. Of zelfs alleen tot een oplossing komen. Velen lukt dat niet en blijven ronddraaien in een negatieve cirkel.

 

En toch kunnen kleine zetjes in de goede richting het begin zijn van een verbetering van de situatie. Deze lichtpuntjes hebben een positieve invloed op je eens zo gekoesterde levensvreugde, waardoor de verlangde rust weer in je hoofd komt.

 

Welke zetjes zijn dat, die je nodig hebt? Als je niet te raden kan gaan bij mensen in je directe omgeving, dan kan ik je de helpende hand reiken. Samen komen we verder en wellicht komen we er voor een deel of misschien wel helemaal uit. Ook kunnen we samen onderzoeken of een specialistische instantie je gerichter kan ondersteunen, bijvoorbeeld in het geval van ontslag of Mantelzorg.

 

Daarvoor ben ik opgeleid en heb ik jarenlang ervaring opgedaan om mensen een (nieuwe) richting uit te helpen. Een unieke richting die altijd bij iedereen aanwezig is, maar niet altijd voelbaar is. Een richting die uit hen zelf komt en meestal de ontstane, ongewenste situatie het hoofd kan bieden. Zelf ben ik geconfronteerd geweest met kanker. Ik weet hoe diep het dal kan zijn waar je in terecht kan komen en hoe je daar uit kan komen. Ik heb het pad afgelegd om van mijn angst en onzekerheid een drijfveer te maken. De Counsellor die mij hielp destijds heeft me stap voor stap mijn kwetsbaarheid leren onderkennen en te accepteren. Ik heb mijn vertrouwen en stabiliteit herwonnen en mijn leven weer kunnen vullen met waarden en mooie momenten.  Een van die waarden ontwikkelde in een missie om coach te worden. 

 

Neem de stap om je situatie te bespreken met een professionele Coach. Ik ben zo’n Coach/Counselor. Ik heb de Master opleiding gevolgd bij het Europees Instituut, de School voor Imaginatie en nog enkele specifieke opleidingen gedaan waaronder Rouw&Verlies, Familieopstellingen. Belangrijker is dat ik inmiddels veel ervaring heb opgedaan om mensen daadwerkelijk te helpen.

Ik doe dat werk onder andere in het Toon Hermanshuis in Tiel. Het Toon Hermanshuis is een inloophuis voor (ex)kanker patiënten en hun naasten, die behoeften hebben om over hun nieuwe moeilijke situatie te praten. 

 

Het enige dat je hoeft doen is me te bellen of te schrijven, om een geheel vrijblijvend gesprek te hebben, waarin we samen bepalen of ik je kan helpen. Mijn werk is afgestemd op de praktijk om mensen in moeilijke situaties te helpen om weer een normaal, vreugdevol leven te kunnen leiden.

 


 
 

Dit is mijn visie
Dit houdt mij bezig
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Kan ik iets voor u betekenen?
Mijn bezoekadres

Bericht ontvangen!