Van buiten schuur, van binnen warm familieverblijf 

 

Puur natuur Landgoedschuur 

 

Hoe maak je van een historische boerenschuur een praktische bedrijfsruimte en tegelijk een sfeervol familiehuis? Voor interieurarchitecte Cornelie Bierens de Haan was dat geen probleem. De natuurlijke ligging op een bosrijk landgoed vroeg om duurzame materialen als hout en leem. Ze combineren goed met ambachtelijke en antieke meubelen. Bovendien liet ze wonen en werken geleidelijk in elkaar overgaan door op de juiste plekken huiselijke of juist industriële elementen te plaatsen. 

 

Aan het eind van een hobbelig zandpad staat al honderd jaar een grote boerenschuur. Hij wordt omringd door bossen, weilanden, poelen, sloten en houtwallen. De laatste jaren was de schuur verworden tot een echte bouwval. Nadat hij helemaal opnieuw is opgetrokken, oogt hij weer robuust en stoer. Aan de buitenkant is daar niet of nauwelijks iets van te zien. Van binnen is de situatie echter totaal anders. De nieuwbouw vormde de aanleiding de schuur een nieuwe bestemming te geven. Er worden nu niet langer meer landbouwproducten en machines in gestald. De schuur is om getoverd tot een bedrijfsgebouw en familiehuis in ÈÈn, waar ook gekookt en overnacht kan worden. De nieuwe functie vroeg om een nieuw interieur. In samenwerking met architect Boudewijn Krijger van Bureau Krijger en Wachter uit Buren schiep Interieurarchitecte Cornelie Bierens de Haan uit Zoelen een ruimte met een heel bijzondere sfeer. (publicatie)

binnen-buiten ruimte
binnen-buiten ruimte
vanuit entree naar buiten
vanuit entree naar buiten
stoelen als schilderijen
stoelen als schilderijen
entree met vide
entree met vide
voorkant
voorkant
vide
vide
detail
detail
eetgedeelte met tegelkachel
eetgedeelte met tegelkachel
keuken
keuken